Vos Transport

< Terug naar overzicht

Praktisch en veelzijdig in transport

Vos Transport Zaltbommel heeft ruim 90 jaar ervaring als logistieke dienstverlener. De focus van het bedrijf ligt met name op wegtransport, er rijden ruim 40 vrachtwagens binnen de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. Via de scheepvaart vervoeren ze ook vrijwel iedere lading over de rivieren in Nederland en België. Tevens staat er ruim 27.500 m² warehousing ruimte ter beschikking voor hun klanten.

 

 

Bezoek website

Vos Transport website

De vraag

De werkwijze van Vos Transport is traditioneel en service gericht, veel aanvragen worden gedaan per telefoon. De website is zodoende jarenlang onderbelicht en secundair geweest. Daar moest verandering in komen vond men bij Vos.

De nieuwe website moest een frisse uitstraling krijgen waarmee de bezoeker goed geïnformeerd wordt over de diensten en gemakkelijk een aanvraag kan doen. Omdat de content van de vorige website zo oud was moest al het tekst- en beeldmateriaal opnieuw gerealiseerd worden. En dat alles in drie talen: Nederlands, Duits en Engels.

vos-transport-warehousing

De oplossing

Newstaed heeft een geheel nieuwe online merkidentiteit voor Vos neergezet. Omdat er allerlei verschillende kleuren oranje in de huisstijl werden gebruikt zijn we teruggegaan naar de basis: de kleuren op de vrachtwagens. Dit is gecombineerd met een passend lettertype en een subtiele restyle van het logo.

Vanaf de start van het project zijn we begonnen met het verzamelen van content. Nadat het archief van Vos in kaart was gebracht is er een boodschappenlijst voor tekst- en beeldmateriaal opgesteld. De fotografie is verzorgd door Fotolux en de teksten door De Regiekamer.

Toen het gros van de content compleet was hebben we een pakkend ontwerp gemaakt voor de homepage van de website. Nadat de mensen van Vos enthousiast reageerde op het visuele voorstel zijn de overige website templates uitgewerkt.

In samenwerking met Lekkerduidelijk hebben we de techniek achter de website geplaatst. Er is gekozen voor het WordPress Content Management Systeem met een multisite inrichting. Voor elke taal een eigen tak binnen het CMS.

vos-transport-docking

Het resultaat

Via de oude website werden er geen aanvragen gedaan, dus een nulmeting was gauw gemaakt. De nieuwe website liet in de eerste maand al meteen zien dat het voor een traditioneel logistiek bedrijf prima haalbaar is om online aanvragen te scoren. Er komen nu elke week diverse reacties binnen voor nieuw werk of vacatures.

De grootste winst is geboekt op de online merkidentiteit. De nieuwe vormgeving ligt in lijn met de bestickering van de vrachtwagens en zorgt dus voor optimale herkenning. Dat blijkt ook uit de reacties die Vos Transport krijgt uit hun zakelijke netwerk. Middels een online huisstijlbibliotheek wordt de identiteit geborgd en toekomstige uitingen worden daardoor in dezelfde herkenbare stijl uitgewerkt.

Meteen vanaf het eerste contact met Steven hadden wij een goed gevoel over de samenwerking. Newstaed heeft ons meegenomen door het online landschap en gericht geadviseerd over de mogelijkheden. Het resultaat is een eigentijdse website met frisse fotografie en pakkende teksten. En daar stopte de dienstverlening niet, naast de website heeft Newstaed ons ook een huisstijlgids aangemeten. Om voor eens en altijd duidelijkheid te creëren over onze merkidentiteit. Naar de buitenwereld maar ook voor onze medewerkers. Newstaed is nu onze huisleverancier voor huisstijl gerelateerde zaken.

Is je interesse gewekt?

Neem contact op