Heffiq

< Terug naar overzicht

Intern transport naar een hoger niveau

Heffiq is sinds 1966 de exclusieve dealer van Hyster (hef- en magazijntrucks) in Nederland. Met een breed heftruck assortiment in de markt biedt Heffiq slimme oplossingen voor uitdagingen op het gebied van intern transport. Ook is Heffiq dealer van Kärcher vloerreinigingsmachines, Ferretto magazijnoplossingen en Utilev heftrucks.

Voor een geselecteerd assortiment wilde Hyster een webshop creëren waarmee het een 24/7 sales medewerker aan het team toevoegt. Met als primaire taak de doelgroep nog beter te informeren over hun producten, maar uiteraard ook om online heftrucks te verkopen en verhuren.

 

Heffiqshop op iPad

Bezoek website

Heffiq

Gezonde basis met een gedegen vooronderzoek

Newstaed heeft in samenwerking met De Regiekamer een intensief vooronderzoek gedaan naar de e-commerce mogelijkheden voor Hyster. Er is in deze fase nadrukkelijk onderzocht of het haalbaar is om de bezoeker van de toekomstige webshop te verleiden om heftrucks online aan te kopen.

Tijdens het onderzoek is bepaald dat versie 1.0 van de webshop zich focust op producten tot €5.000,-. Samen met Heffiq is er een assortiment van producten samengesteld die in aanmerking komen voor online verkoop. Denk daarbij aan handpallettrucks, elektrische pallettrucks, stapelaars, veegmachines en diverse onderdelen.

User experience

Vervolgens zijn alle beoogde website templates opgezet als wireframe, om de juiste mix aan interface elementen samen te stellen. Dit alles in nauwe samenwerking met het marketing team van Heffiq.

Wireframe van de homepage

heffiq-stapelaar

Lightspeed als e-commerce platform

Voor Heffiq zijn we op zoek gegaan naar een gebruiksvriendelijk systeem met een sterke focus op zoekmachine optimalisatie. Na verschillende SAAS oplossingen te hebben vergeleken kwam Lightspeed eCommerce (voorheen bekend als SEOshop) het beste uit de bus.

Er is met name gekeken naar beheersbaarheid, productbeheer, klantvriendelijkheid, technische mogelijkheden, veiligheid van informatie, snelle hosting en SEO-oriëntatie. Voeg daaraan toe dat Heffiq online een beperkt assortiment van maximaal 500 producten wil weergeven, dan is een light weight oplossing als deze een uitstekende keuze.

 

Lightspeed retail SAAS oplossing

Lightspeed eCommerce CMS

hyster-elektrische-heftruck

Zoekmachine optimalisatie

Gedurende het traject is Fingerspitz ingestapt om een online marketing mix voor de webshop te maken. Ze hebben geadviseerd in het schrijven van SEO geoptimaliseerde teksten, onderbouwd met een uitvoerig zoekwoordenonderzoek.

Al deze input is meegenomen in de sitemap en structuur van de webshop. We hebben continue gezocht naar de combinatie van voldoende tekstmateriaal voor een goede Google indexering versus een goede leesbaarheid van de content op de website. Het design van de webshop is hierop afgestemd, ook voor mobiele apparaten.

 

Heffiq webshop op mobiele apparaten

Is je interesse gewekt?

Neem contact op