Een online webshop die goed scoort?

Je doelgroep maximaal aanspreken, uitstekend vindbaar in de zoekmachines en het aantal bestellingen via je online webshop gaan substantieel omhoog. Een webshop die bovendien ook op mobiel uitstekend presteert. Als je dat wilt, kom dan bij Newstaed aan tafel om samen vrijblijvend je mogelijkheden te bespreken!

SEO webshops

Newstaed ontwikkelt responsive webshops die ook op het gebied van SEO hoog scoren. Het liefst op het WordPress platform, maar ook bijvoorbeeld in Magento 2, Lightspeed eCom of Shopify. Dat hangt af van de complexiteit en doelstellingen van de webshop. We maken webwinkels die helder communiceren en optimaal gericht zijn op het behalen van je zakelijke doelstellingen. Iedere webshop die we maken is uniek en afgestemd op de beleving en het bestelgedrag van jouw doelgroep.

  • Geen webshop is hetzelfde en geen klantvraag is optimaal in een bestaand thema te vatten. Daar zijn we van overtuigd. Daarom maken we bij Newstaed uitsluitend webshops op maat. Zodat we maximaal uit kunnen gaan van jouw wensen, je doelgroep en wat je doelgroep beweegt om tot actie en bestelling over te gaan.

  • Het succes van je online webshop hangt in grote mate af van de manier waarop producten worden uitgestald. Producten moeten snel en gemakkelijk gevonden worden, anders wordt er niets verkocht. De juiste rubricering, de mogelijkheid tot logische filtering en de techniek zorgen mede voor een goed scorende webshop. Maar natuurlijk wil het oog ook iets, als producten niet in een goede belevingsomgeving worden uitgestald en informatie is niet aansprekend en toereikend, zal er weinig besteld worden.

  • Iedereen roept het en zorgt ervoor dat een nieuwe webshop ook op mobiel nog overeind blijft, niet schaalt maar zich aanpast aan de beeldverhouding van het apparaat waarop een site bekeken wordt. Bij Newstaed gaan we een stap verder: we bekijken per device welke behoefte een bezoeker voornamelijk zal hebben en passen de vertoning van een webshop daarop aan. Dat zorgt voor een geheel andere benadering dan alleen maar ervoor zorgen dat het technisch in orde is. Optimizing user experience noemen we dat. Steeds vaker gaan we uit van het ‘mobile-first’ principe bij de ontwikkeling van nieuwe webwinkels. Niet voor niets is Google zijn rankings primair aan het richten op de mobiele prestaties van sites en shops.

  • Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization). Zoekmachines indexeren websites en webshops op basis van structuur, de technische broncode, de inhoud en aanwezige links. Door Google wordt ook de relevantie van de informatie op je shop intensief beoordeeld. Op basis van deze gegevens bepaalt Google welke webshop het verdient om verder bovenaan in de zoekresultaten te staan. Dat kunnen we beïnvloeden. Door je te ondersteunen met gedegen zoekwoordenonderzoek, SEO copywriting, klinkende techniek en uitstekend link management. Samen tillen we je webshop naar een hoger niveau.

  • Een goede webshop valt of staat met de keuze voor het technische platform waarop deze gebouwd is en hoe die techniek slim is toegepast. Bij Newstaed bouwen we webshops bij voorkeur op het WordPress platform, maar ook bijvoorbeeld in Magento 2, Lightspeed eCom of Shopify. Altijd up to date. Dat zorgt het voor een optimale gebruikservaring (usability), een snellere laadtijd van pagina's (performance) en betere indexering in de zoekmachines (optimalisatie). Vanuit onze jarenlange ervaring zijn we doorlopend bezig met de laatste technologische ontwikkelingen op de verschillende ontwikkelplatforms en houden we je webshop ook technisch up to date.

  • We bieden zelf professionele hosting aan, exclusief voor onze klanten. Met betrouwbare hosting in een professioneel datacenter bieden we de exclusieve hosting en service die perfect aansluit bij de eisen van je webshop en de gewenste performance. Zo kunnen we je altijd optimale ondersteuning bieden en snelle en uitstekende service garanderen. We zorgen voor korte communicatielijnen en je hebt voor alle zaken rond je webshop één aanspreekpunt. Kortom: zorgeloze professionele hosting met een hoge en betrouwbare uptime!

  • Ook na oplevering van de webshop zijn we graag betrokken bij het up to date houden van je nieuwe e-commerce omgeving. Binnen de eerste 4 weken na livegang voeren we de laatste aanpassingen op het gebied van content nog voor je door. Zeker als we ook de hosting voor je verzorgen, is de technische performance van je shop gegarandeerd. Met een ongekende uptime en gegarandeerde snelheid van het inladen van de pagina's en producten is gebruikersgemak gegarandeerd.

Ja, ik wil advies over webshops

Of bel direct
Steven Nijstad

Steven Nijstad

WordPress specialist

06 2504 6534

Heldere werkwijze

We ontwikkelen responsive webshops die duidelijk communiceren. Goed vindbaar in de zoekmachines en gericht op het behalen van je zakelijke doelstellingen. Dat is telkens de primaire doelstelling die we voor ogen hebben. Iedere webshop die we maken is daarin uniek.

We zien de samenwerking met jou als klant als een echt partnership. We betrekken je als opdrachtgever zo vroeg mogelijk bij het ontwikkelproces. Jij weet immers zelf het beste wat je doelgroep beweegt en aanspreekt en zo komen we samen tot een optimaal resultaat.

  1. Kennismaking

    Kennismaking

    Een goede klik is belangrijk voor een langdurige samenwerking. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we onder het genot van een kop koffie wat je doelstellingen zijn en wat we daarin voor je kunnen betekenen.

  2. Voorbereiding

    Voorbereiding

    In de voorbereidingsfase vertalen we je doelstellingen, eisen en wensen naar een heldere opdrachtbeschrijving. Dat startdocument vormt de leidraad tijdens de verdere ontwikkeling van je nieuwe website.

  3. Design

    Design

    Bij webdesign ligt bij Newstaed de focus op doelgroepherkenning, gebruikersgemak en conversie. Hier gaat het niet alleen om mooi en aantrekkelijk, maar bovenal om functioneel en zorgen voor call to action.

  4. Techniek

    Techniek

    We bouwen onze websites op basis van het WordPress platform. De technische ontwikkelomgeving spiegelen we zoveel als mogelijk aan de live omgeving. Ook hebben we al een SSL certificaat draaien op de testserver. Dat voorkomt verrassingen tijdens de livegang.

  5. Content

    Content

    Bij voorkeur werken we volgens het content first-principe. In een zo vroeg mogelijk stadium schrijven we je SEO-teksten en plaatsen die samen met het geselecteerde beeldmateriaal in de ontwikkelomgeving. Dat geeft al snel een reële weergave en zorgt voor kortere doorlooptijden.

  6. Testen

    Testen

    De techniek en content zijn compleet. Aan de hand van een allesomvattende launchlist wordt de responsive site op allerlei fronten getest. Hoe presteert de site in de meest voorkomende browsertypen en op de verschillende devices. Ook veiligheid en snelheid komen hierbij aan de orde.

  7. Lancering

    Lancering

    Klaar om live te gaan. Altijd een mooi moment na hard werken. Omdat de ontwikkelomgeving al zo reëel mogelijk ingericht en getest is, komen we hier niet snel meer voor verrassingen te staan. Afhankelijk van het doel en de doelgroep van de site, gaat de lancering vaak gepaard met een extra impuls op bijvoorbeeld sociale media of andere online marketingtools.

  8. Analyse

    Analyse

    De analyse gaat bij Newstaed verder dan alleen het installeren van Google Analytics. Het volgen van je bezoekersaantallen is goed. Maar nog beter is het om te beoordelen hoe je bezoekers zich online gedragen en daar daadwerkelijk iets mee te doen. Desgewenst zetten we een scorende Adwords campagne voor je op en begeleiden je hierin van begin tot eind.

  9. Onderhoud

    Onderhoud

    Een website is nooit af. Na livegang is het juist belangrijk om de content actueel te houden en de techniek up-to-date. Daarom bieden we ook na livegang onze expertise en service aan in de vorm van een maandelijks onderhoudscontract.

Referentie: Bourgondische Bierkelder

Bij de Bourgondische Bierkelder draait het om de beleving van gerijpte bieren. Sommige speciaalbieren maken een ware smaakrevolutie door wanneer je ze enkele jaren laat rijpen.

Referentie: Bourgondische Bierkelder

Nadat Steven mij heeft geholpen met een eerdere website, vroeg ik hem om mij te helpen met de Bourgondische Bierkelder. Hij dook hier enthousiast in! Het design en de techniek van de website zijn altijd spot-on en secuur, maar daar houdt het niet op. Steven denkt mee binnen het totale concept, durft te zeggen waar het op staat en houdt mij scherp tijdens het proces.

Het is uniek dat Steven mij belangeloos heeft geholpen in de aanloop naar het opzetten van een crowdfundcampagne, met als resultaat een fantastisch geslaagde campagne. Daarna kreeg hij uiteraard opdracht voor het design van de huisstijl en een perfect werkende webshop.

Maar online ben je nooit klaar. Newstaed is en blijft mijn vaste partner voor alles rondom het digitale gedeelte van mijn bedrijf.

Newstaed, meer dan enkel webdesign.
Proost, op de Bourgondische Bierkelder!

Opdrachtgevers

We werken voor promintente klanten.

Maak een vrijblijvende afspraak

Neem contact op